torstai 10. lokakuuta 2013

Tunnelmaa materiaaleilla

"Oih mitkä henkeäsalpaavat maisemat ja värit. VAU! Repussa kuumaa kaakaota, ruisleipä eväänä ja kamera valmiina taltioimaan näkymän kauniit värit, muodot ja pilven reunojen muodostamat kuviot.
Majatalo siintää jo silmissä ja kohta pääsemme lepäämään hetkeksi päivän vaelluksen jälkeen, nauttimaan emännän valmistamaa ateriaa ja nukkumaan makoisasti hirsiseinien suojissa."


tarjoaa jälleen silmänruokaa ja nämä ihanat syksyyn ja talveen sopivat sisustukset kaikkine materiaaleineen ja väreineen saavat mielikuvituksen lentoon. Olen lomamatkalla pohjoisessa!

Jykevät hirsiseinät kätkevät sisäänsä majatalon fiilistä. Mistään pikku mökistä ei mielestäni ole kuitenkaan kyse, vaan tämä näyttää loma-asunnolta, jossa jokainen yksityiskohta on valittu tarkoin.
Puun sävyt, runsaat tekstiilit ja luonnon eri materiaalit luovat kokonaisuuden joka on harmoninen ja lämmin.

Jykevä kiviverhoiltu takka on katseen vangitsija tässä olohuoneessa. Minua mielyttää myös sohvapöydän kaunis muotoilu ja materiaalien yhdistäminen; vankka metallijalka, vanha lankku ja lasikansi.
Sohvan takana iso, vaikuttava kartta mustissa kehyksissä on sopiva asunnon teemaan ja sen molemmin puolin seisovat maskuliiniset hyllyt. Ideaa voisi hyödyntää myös tilassa, missä taulun tilalla on iso ikkuna. Korkeat kirjahyllyt ikkunan molemmin puolin loisi vaikuttavan kokonaisuuden.


Tekstiileissä rohkeasti yhdistetyt kuosivaihtelut ovat onnistuneet loistavasti. Vaikka kuvio on eri, värisävyt nivovat ykstyiskohdat kauniisti toisiinsa.
Peuran pää seinällä viimeistelee majatalomaisen tunnelman ja tuo kokonaisuuteen humoristisesti metsästysmajan vaikutelmaa.

Majatalosta hieman kaupunkimaisempi versio on esitelty alhaalla olevissa kuvissa. Hirsiseinä on vaihtunut siistiin puuverhoiluun. Vaikutelma on kuitenkin hyvin samankaltainen, lämmin ja kodikas.

Tekstiileissä toistuvat kuosien vaihtelut onnistuneesti ja takkatuli viimeistelee tunnelman syksyisestä kodista, jossa on ihana lämmitellä ulkoiltuaan viileässä säässä.


Erityisen ihanat ovat tason päälle asetellut vanhat, mustavalkoiset kuvat, joissa toistuu talviharrastukset.
Tässä oma kokeiluni talviaiheisista kuvista kehyksissä. Löysin aivan ihastuttavat, vanhat kuvat isoäidistä ja isoisästäni harrastamassa talvista urheilulajia; hiihtoa.
Korjasin haalistuneet ja rypistyneet pikku kuvat parhaani mukaan ja tein niistä suurennokset mustiin kehyksiin.


Oma kokonaisuuteni on mustavalkoisempi, mutta nyt mummu ja pappa ilahduttavat minua aulan lipaston päällä kotiin saapuessani.

..Näiden kuvien jälkeen on miltein pakko sytyttää takkaan tuli, keittää kuumaa juomaa ja käpertyä viltin alle nauttimaan tortai-illasta.. 

1 kommentti:

  1. Ihania kuvia jälleen kerran ja sun tapa kirjoittaa on niin herkullinen, että näitä sun tekstejä on ilo lukea :) Kivaa kun blogi päivittyy usein :D t.Päivi

    VastaaPoista