maanantai 28. lokakuuta 2013

Kehykset


Tänään työpajassani puuhastelin rikkinäisten, roskakoriin joutuneiden kehysten parissa. Surullista oli se, että nämä kehykset olivat täysin käyttämättömiä ja vielä muovipaketeissakin. Lasitkin niissä olivat ehjät, mutta jotenkin olivat saaneet kulmiin kolhuja ja siksi rikkoutuneet.
Korjasin kehysten rikkimenneet nurkat ja karhensin maalipintaa hieman hiekkapaperilla.


(Maalausalustana vanhat ruokakaupan mainokset; tuovat kivasti väriä näihin ohjeistuksiin :))

Maalasin kehykset rennosti pehmeällä pensselillä siten että maalia tarttui joihinkin kohtiin paksummin.
Kehykset kuivumaan ja odottamaan pinnan viimeistelyä.. Viimeistelyn suoritin karheaa kynsiviilaa käyttäen. Tällä kynsiviilalla ei kyllä kynsiä pysty siistimään, niin rouhea se on, joten "beautyboxista" se on päässyt työkalulaatikkooni.


Pintaa hiotaan niin että se mielyttää silmää ja on tarpeeksi vanhan ja kuluneen näköinen. Sellaista vanhaa tunnelmaa lähdin itse hakemaan tässä kehyksessä. Lasi paikoilleen ja kuvan valintaa tekemään.


Käytin tässä kehyksessä kuvana vanhan Seura-lehden kansikuvaa. Kansikuva on talvinen ja sopi loistavasti ajatukseeni. Tämä lehtiparka on roikkunut minulla ulko-oven edessä talvisin koristeena vanhojen suksien ja villalapasten kanssa. Nyt se pääsi suorittamaan uutta tehtävää (Kansikuva olikin säilynyt hyvänä ulkoilmasta huolimatta). Skannasin tietokoneelle kuvan ja muokkasin haluttuun kokoon. Tulostin kuvan pienempänä kuin kehys, sillä halusin jättää näkyviin kehyksen taustalevyn pintaa. Sopivan vanhaa ja rouheaa minun valintaani. Painoin kuvan kiinni nastalla, jonka kuorin valkoisesta muovista.


Ja kuinka ollakkaan kehys pääsi jouluisiin tunnelmiin vanhan rautakorin kanssa. Havut ja kynttilä luovat jouluista tunnelmaa asetelmaan.


Kehyksiä valmistuu useita joulutapahtumaan ja pääsette myös itse hankkimaan omanne valmiina, jos ette itse halua kokeilla kehysten "entraamista".

Mukavia puuhasteluita kotipajoihinne!

-Linnemil-

1 kommentti: