maanantai 11. marraskuuta 2013

Sisustussuunnittelija työssään

Kerron teille sisustussuunnittelijan työstäni ja asioista, joita pidän tärkeinä suunnitelmia tehdessäni. Sisustussuunnitteluprojektit kulkevat vahvana osana käsillätekemisen ja omien tuotteiden suunnittelun rinnalla.Omassa sisustussuunnittelijan työssäni suunnittelen pääasiassa uudiskohteita; 
omakoti-, rivi- ja kerrostalokohteita. Myös saneerattavat julkiset tilat ja remontoitavat kodit kuuluvat vahvasti sisustussuunnittelijan arkeeni.
Vaikka kohteet ovatkin erilaisia suunniteltavia, suhtaudun jokaiseen vakavasti ja laitan siihen itsestäni projektista riippumatta 100%...


Usein suunnittelutyö voi olla pienempiin pintaremontteihin avun tarjoamista tai uudiskohteiden sisustuskokonaisuuksien loihtimista. Työssäni pyrin aina tekemään sisustuksesta asiakkaan näköisen ja kodissa asujille mieluisan. Kohtaan silloin tällöin työssäni sisustustyylejä ja makuja, jotka ovat minulle itselleni vieraampia. Kyse ei kuitenkaan koskaan ole siitä, mikä minua itseäni mielyttäisi sisustuksessa henkilökohtaisella tasolla, vaan haasteisiin tartun innolla ja suurella intohimolla etsien oikeat materiaalit ja ratkaisut asiakkaan mieltymysten sekä käyttötarkoituksen mukaan.
Tästä saankin usein positiivista palautetta asiakkailtani. Värien ja materiaalien yhdistäminen, sekä uuden ideoiminen on myös vahvuuksiani suunnittelijana. Rakennusliikkeiden kanssa yhteistyö on hieman erilaista kuin yksityisasiakkaiden kanssa. Myyntikohteisiin tehtävät valmiit sisustukset toteutetaan aina ajatellen talon luonnetta ja ostajakuntaa. Asunnosta pyritään sisustamaan mahdollisimman neutraali, jotta mahdollisimman moni asunnonostaja näkee asunnon potentiaalisena kotinaan. Näissä myyntiasuntojen sisustuksissa haastavinta on se, että asunnon tulee neutraaliudestaan huolimatta erottua markkinoilla olevista myyntiasunnoista edukseen jollain mieleenpainuvalla materiaalilla tai sisustusratkaisulla; se ei kuitenkaan saa olla liian erikoinen ratkaisu, jottei se karsi asunnonostajia pois. Tässä suunnittelijan työ tulee eritoten tärkeään asemaan.
Rakennusliikkeiden kanssa työ on moninaista, sillä ennakkomarkkinoinnissa asunnon varanneet pääsevät tekemään valintoja kanssani ennen asuntojen valmistumista. Samassa rivi- tai kerrostalokohteessa voi siis olla useita eri asiakaskuntia yhtäaikaa.


Myyntiin tehtävien asuntojen myynninedistämisessä apuna voidaan käyttää asunnon stailausta. Tässä asunnon mittasuhteet ja tilat tulee sisustaa siten, että asunnonostajan on helppo kuvitella omat huonekalut ja sisustusmateriaalit asuntoon. Liian täyteen asuntoa ei saa sisustaa. Pieni kodikkuus kuitenkin auttaa asunnonmyynnissä.


Julkiset tilat tuovatkin suunnittelijalle täysin omat haasteensa materiaalivalintojen suhteen. Pintojen ja materiaalien tulee kestää kulutusta ja aikaa. Materiaalihaasteiden rinnalla suunnittelija voi kuitenkin päästä irrottelemaan julkistatilaa suunniteltaessa. Suunniteltaessa tilan haasteet ja toisaalta värien runsauden mahdollistaminen antavat suunnittelijalle luovaa vapautta toteuttaa kohdetta.
Mieleenpainuvimpia julkisia kohteita ovat olleet mm. nuorisotilan sisustussuunnitelma ja remontointi. Tässä kohteessa luovuus pääsi todella valloilleen seinämaalausten suunnittelussa ja värien valinnassa.
Hotellihuoneiden sisustaminen ja remontointi on myös ollut antoisaa ja myös haastavaa materiaalien valintoja tehdessä.
Viimeisin julkinentila on ollut kahvilan suunnitteleminen. Avajaisia vietetään pian, jonka jälkeen pääsenkin paljastamaan teille kuvia juuri valmistuneesta kahvilasta.

(Kuvat stailauskohteesta. Rivitalon myyntiin stailattiin yksi mallihuoneisto yhteistyössä Pentik Lapua, GLO interior Seinäjoki, Toppari kaluste Seinäjoki).

Sisustusterveisin Linnemil

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti